Maak kennis met onze onderhoudsmonteur in opleiding

2 minuten lezen - gepubliceerd op 9 december 2022

Daan begon zo’n 5 jaar geleden als uitzendkracht op de eindassemblageafdeling van Vostermans Ventilation. Zijn drive om zichzelf te ontwikkelen blijkt een waardevolle combinatie met de ambities van Vostermans Companies.

“Na de middelbare school ging ik in dienst bij Defensie. Maar daar bleek mijn toekomst niet te liggen. Via een uitzendbureau kwam ik vervolgens bij Vostermans Ventilation op de eindassemblageafdeling terecht. Dit was voor dat moment prima, maar ik merkte al snel dat ik meer wilde. Mijn contract werd omgezet in een dienstverband en in samenspraak met mijn toenmalige afdelingsmanager kreeg ik een kans als machineoperator op de wikkelafdeling waar we stators produceren. Dit paste beter bij mij, maar ik miste natuurlijk nog een goede technische achtergrond. Daarom kwam ik met het voorstel om de VAPRO-opleiding te gaan volgen. Een opleiding van twee jaar waarmee je een goede basis ontwikkelt voor je werk als operator.

IMG_9756-2

Hoewel een opleiding naast je werk af en toe best lastig is, kreeg ik vanuit Vostermans veel ruimte om mij hierin te ontwikkelen. Zo werd ik regelmatig bijgestaan door een interne mentor. Ik voelde mij als een vis in het water, totdat ze vroegen of ik 4 weken uit kon helpen als machineoperator bij de aluminiumgieterij. Een grote omslag omdat je van verfijnde technieken in een cleane omgeving, naar zware industrie gaat. Een omgeving die nog beter bij mij als persoon bleek te passen. De techniek is hier veel zwaarder en je kunt hier lekker doorpakken. En dat werd gezien. Toen mijn 4 weken erop zaten vroeg de General Manager van Vostermans Alu Foundries of ik wilde blijven. En zo verhuisde ik binnen Vostermans van de Ventilation B.V. naar de Alu Foundries B.V.

Voor mij is Vostermans daarom ook een goede werkgever. De werkzaamheden binnen de organisatie zijn heel divers. En als je zelf stappen wil zetten, is de organisatie bereid om in je te investeren en met je mee te denken. Ondanks de grootte van het bedrijf heb ik toch het gevoel dat we een hecht team zijn. Dat zie je bijvoorbeeld terug op momenten dat er extra werk verzet moet worden. Natuurlijk wordt er dan wat geklaagd, maar daarna zetten veel collega’s de schouders eronder om de organisatie vooruit te helpen. Dat doen we samen.

IMG_9763-2

Inmiddels werk ik op de matrijzenwerkplaats als Technische Dienst. Een veelzijdige functie waar ik nog veel kan leren. Mijn directe collega’s Wim en Peter zijn met hun 47 en 41 jaar werkervaring in onze gieterij echte oude rotten in het vak. Gaandeweg leren zij mij alles wat ik moet weten voor het onderhouden van de matrijzen. Op dit moment is dat nog met name omstellen en kleine reparaties uitvoeren. Binnenkort leren ze mij lassen en met de freesbank werken. Dat wij zelf deze materialen in huis hebben om dit soort onderhoud uit te voeren, maakt mijn werk veelzijdig en afwisselend. Maar om 88 jaar werkervaring te vervangen heb ik binnen Vostermans nog een hoop leren.”

Deel met anderen

gepubliceerd op 9 december 2022

Vostermans Alu Foundries

Ga terug