Vostermans Ventilation Sales team

Sales Manager

De uitdaging

Als Sales Manager ligt jouw focus op het aansturen van het internationale Sales team in Nederland. Dit is een enthousiast en ervaren team van 12 FTE dat verantwoordelijk is voor de verkoop van onze producten in de EU, Zuid-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten. Met jouw verbindende leiderschapsstijl verstevig jij de onderlinge samenwerking binnen het team én met andere afdelingen. Zelf ben je ook commercieel actief en onderhoud je contact met de belangrijkste key-accounts. Daarnaast bezoek je af en toe beurzen en ondersteun je het salesteam op een internationaal event.

Na 1 jaar ben je goed bekend met onze markten, onze producten, de techniek en de mogelijkheden van de organisatie. Je hebt de processen binnen je afdeling verder geoptimaliseerd en hebt ideeën ontwikkeld hoe je medewerkers effectief, gedreven en met plezier kunt laten functioneren. Het gaat daarbij om het teambelang met een focus op het behalen van de organisatiedoelstellingen. Je bent voor de andere afdelingen het aanspreekpunt van de salesafdeling en je houdt doelgericht inzicht, overzicht en bewaakt de structuur en afspraken. Inhoudelijk ontwikkel je je steeds verder tot een sparringpartner van de VP Sales en draagt bij tot het verder uitwerken van groeistrategieën.

Wat breng jij mee?

Voor deze functie denken wij dat een afgeronde technische of commerciële HBO-opleiding het beste past. Daarnaast is relevante ervaring in het managen van een verkooporganisatie en verkoopprocessen belangrijk. Het internationale karakter van de functie is voor jou geen probleem. Je bent analytisch sterk, proactief en resultaatgericht en tot slot ben jij een inspirator voor jouw team.

Ambitie

Vostermans Ventilation heeft al vele decennia een voorname positie in nichemarkten zoals de tuinbouwsector, agrarische sector en de industrie. Door het opbouwen van lange termijn relaties met onze klanten, is een loyaal dealernetwerk gerealiseerd dat de meerwaarde van kwalitatief hoogwaardige producten in de markt kan vertegenwoordigen. Binnen de groeistrategie Customer Intimacy ligt de ambitie om verder te groeien. Dit doen we door het bewerken van andere sectoren of toetreden op geografisch nieuwe markten. De investeringen van de afgelopen jaren in onze fabriek hebben geleid tot een hypermoderne productiefaciliteit die in staat is om de meest moderne motoren en ventilatoren te produceren, conform de wensen van de markt. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om onze ambities waar te kunnen maken.

Cultuur

Vostermans Ventilation is een familiebedrijf waar je het verschil kan en mag maken. Er heerst een sterke informele sfeer, waar niemand zich verheven voelt boven de ander, we hebben elkaar tenslotte allemaal nodig. De internationale setting geeft een speciale dynamiek en doordat de R&D en de productie op één locatie is gevestigd, kan er snel geschakeld worden. Iedereen is betrokken en deelt de passie voor het werk. Successen worden gevierd! Er is zowel intern als extern een persoonlijke en eerlijke communicatie.

Aanbod

Vanzelfsprekend bieden wij je goede arbeidsvoorwaarden en hanteren we de CAO Metaal en Techniek. Je krijgt de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Je bezoekt je klanten of werkt op kantoor, maar een thuiswerkbeleid hebben we ook. Met 25 vakantiedagen,13 atv dagen en flexibele werktijden is de balans tussen werk en vrije tijd perfect! En als dat onvoldoende is denken we met je mee. We zetten hoog in op het gebied van gezondheid, opleidingsmogelijkheden en bindingsactiviteiten. Daarnaast nemen wij ook onze verantwoordelijkheid om onze foodprint te minimaliseren waar mogelijk.

Ben jij de persoon die wij zoeken?

Solliciteer dan snel!

Solliciteer op deze vacature

Bekijk ook onze andere vacatures

Open sollicitatie

Staat jouw droombaan er niet tussen? Stuur ons dan vrijblijvend een open sollicitatie.

Lees verder

Teamleider Product Management

Full-time - Venlo - NL

Als Teamleider Product Management bij Vostermans Ventilation ben je eigenaar van het productportfolio. Je adviseert over de ontwikkeling, productie en marketing van onze producten. Samen met jouw team begeleid en bewaak je het proces rondom het product gedurende de hele levenscyclus. Het is jouw taak om de commerciële lange termijn doelen in het oog te houden en het product op de beste manier te laten aansluiten bij de markt. Verandert de markt? Dan kijk je met het team wat er nodig is om met de markt mee te bewegen. Zo zorg je ervoor dat, waar dan ook ter wereld, de ventilatoren van Vostermans de beste oplossing zijn. Wij zijn voor klanten de specialist in ventilatoren en vanuit die rol ondersteunen wij onze sales en klanten met de juiste kennis, advies en training.

Lees verder

Opleiding tot Allround Gieterij Medewerker

Full-time - Venlo - NL

Vostermans Alu Foundries heeft 3 giettechnieken in huis. Samen met Vostermans ga jij kijken welke giettechniek het beste bij je past en waar jouw interesses liggen: Het leren van een echt ambacht? Of het verder ontwikkelen van jouw technische kwaliteiten? Wat het ook wordt, er staan ervaren collega’s, echte vakmensen, klaar om je het vak te leren. Dit zijn collega’s die niet alleen maar kennis overdragen maar het ook echt leuk vinden om een nieuwe generatie gieterijmedewerkers op te leiden en enthousiast te maken voor de giettechniek.  

Lees verder

Operator

Full-time - Venlo - NL

Als Operator werk je in een 2 ploegendienst op de Motor Manufacturing afdeling. Hier worden de motoren voor de ventilatoren geproduceerd die vervolgens over de hele wereld worden verkocht. Wij produceren die motoren volledig zelf. Binnen de Motor Manufacturing afdeling werk je met verschillende wikkelmachines en wikkellijnen. Dit zijn geavanceerde machines waarmee statoren voor de motoren worden gemaakt. Jij zorgt ervoor dat wij het maximale uit deze productielijnen en -machines halen met de hoogst mogelijke kwaliteit.

Lees verder

Productieplanner

Full-time - Venlo - NL

Als productieplanner bij Vostermans ben je verantwoordelijk voor de planning van ruim vierduizend eindartikelen. Jouw doel is om klanten tijdig te kunnen leveren.  Je hebt dagelijks contact met collega’s op de werkvloer en bent een echte puzzelaar in het aanpassen van onze planning. Je denkt altijd vanuit de klant.

Lees verder

Productiemedewerker

Full-time - Venlo - NL

Samen met jouw collega’s werk je aan het fabriceren van elektromotoren en complete ventilatoren. Deze ventilatoren kom je over de hele wereld tegen in met name de agrarische sector, maar bijvoorbeeld ook in de metro van New York! Zie je op vakantie een ventilator met rode schoepen? Dan is de kans groot dat jij die heb gemaakt… 

Lees verder

Sales Manager

Full-time - Venlo - NL

Als Sales Manager ligt jouw focus op het aansturen van het internationale Sales team in Nederland. Dit is een enthousiast en ervaren team van 12 FTE dat verantwoordelijk is voor de verkoop. Met jouw verbindende leiderschapsstijl verstevig jij de onderlinge samenwerking binnen het team én met andere afdelingen. Zelf ben je ook commercieel actief en onderhoud je contact met de belangrijkste key-accounts.

Lees verder

Operations Manager

Full-time - Venlo - NL

Als Operations Manager ben ik verantwoordelijk voor alle operationele activiteiten van het bedrijfsonderdeel Components, dat statoren en complete elektromotoren produceert. Vostermans Components is de toeleverancier voor de assemblagebedrijven van Vostermans Ventilation die complete ventilatoren vervaardigen en distribueren. Ik ben direct leidinggevende van twee Unit Managers, de managers Quality Assurance en Maintenance en indirect van ongeveer 75 medewerkers.

Lees verder
Kijk hier wat werken bij Vostermans betekent