Vostermans Alu Foundries Messurement tool

QA Manager

Quality Assurance Manager

Als Quality Assurance Manager lever je een belangrijke bijdrage om het kwaliteitsniveau van onze organisatie en onze producten continu te verbeteren. Zo blijven wij ‘in control’. Samen met jouw QA-team en met alle andere collega’s maken we een kwalitatief hoogwaardig product binnen een gezonde en veilige werkomgeving. Want ook daar lever jij een belangrijke bijdrage aan.

Hier ben je dagelijks mee bezig:
 • Je bent verantwoordelijk voor het continu verbeteren van ons corporate kwaliteitssysteem.
 • Je begeleidt management en medewerkers in de uitvoering van het kwaliteitsbeleid, bij audits en bij (UL) keuringen.
 • Als voorzitter van een multidisciplinair EHS-team geef je uitvoering aan het beleid op het gebied van arbo, milieu en duurzaamheid en anticipeer je op veranderingen in wet- en regelgeving.
 • Je geeft leiding aan de kwaliteitsafdeling in Venlo, bestaande uit een SQA Engineer, een Quality Engineer en een QC Engineer.
 • Je bewaakt de kwaliteit van onze producten en processen voor alle Vostermans vestigingen en hebt daartoe regelmatig overleg met de kwaliteitsafdelingen in het buitenland.
 • Je komt terecht in een hecht team, dat ervoor gaat en elkaar ondersteunt in een betrokken en collegiale werksfeer. Samen analyseer je de bedrijfsprocessen en geef je gevraagd en ongevraagd advies aan management en medewerkers over concrete verbeteringen voor product of proces.
 • Je werkt nauw samen met alle afdelingen binnen het bedrijf. Je bent de spil tussen deze afdelingen en je hebt beslissingsbevoegdheid bij kwaliteitsafwijkingen.
 • Je bent medeverantwoordelijk voor de productievrijgave van maak- en koopdelen en de inrichting van de benodigde product- en procescontroles. In je arsenaal aan ondersteunende methodieken zitten o.a. periodieke audits, 5S-rondgangen, EHS-controles, 8D analyse, Lean en Six Sigma technieken.
 • Het aansturen, coachen, ontwikkelen, begeleiden (verzuim) en “het goede gesprek” met medewerkers binnen de afdeling.
 • Aandacht voor een goede en stimulerende werksfeer en een werkomgeving die voldoet aan Veiligheids- Milieu- en Arbo voorschriften.
Onze ideale QA-Manager:
 • Je beschikt over een technisch-bedrijfskundige opleiding op minimaal HBO-niveau met aanvullende opleidingen het gebied van kwaliteitsmanagement.
 • Je hebt relevante ervaring opgedaan binnen een productie-omgeving binnen de maakindustrie met seriematige (semi-)geautomatiseerde productiemachines, assemblage- en warehouseprocessen.
 • Je hebt kennis van productieprocessen, organisatiestructuren, ERP- en kwaliteitsbeheersingssystemen en EHS-regelgeving.
 • Je denkt en werkt resultaatgericht en hebt daarbij oog voor de hoofdlijn maar ook voor belangrijke details.Kwaliteit, klantgerichtheid en samenwerken zijn hierbij belangrijk.
 • Je bent pragmatisch, overtuigend, consequent, adviesvaardig en de drijvende kracht achter continu verbeterprocessen.
 • Je communiceert gemakkelijk op alle niveaus binnen de organisatie en beheerst de Engelse en Duitse taal.
Als dank krijg je van ons:
 • Een team met leuke collega’s.
 • Een aantrekkelijke CAO (Metaal en Techniek).
 • 25 vakantiedagen + 13 ATV-dagen.
 • Arbeidsvoorwaarden die passen bij de functie, ervaring en opleiding.
 • Een omgeving waar persoonlijke ontwikkeling wordt gestimuleerd.
 • Extra faciliteiten zoals een financiële bijdrage voor een fitnessabonnement of aanvullende zorgverzekering.
 • Een informele bedrijfscultuur met korte communicatielijnen.
 • Een actieve personeelsvereniging.

Ben jij de persoon die wij zoeken?

Solliciteer dan snel!

Solliciteer op deze vacature

Bekijk ook onze andere vacatures

Operator

Full-time - Venlo - NL
Als Operator bij Vostermans Ventilation werk je in een 2 ploegendienst op de Motor Manufacturing afdeling. Hier worden de motoren voor de ventilatoren geproduceerd die vervolgens over de hele wereld worden verkocht. Wij produceren die motoren volledig zelf. Binnen de Motor Manufacturing afdeling werk je met verschillende wikkelmachines en wikkellijnen. Dit zijn geavanceerde machines waarmee statoren voor de motoren worden gemaakt. Je zorgt ervoor dat wij het maximale uit deze productielijnen en -machines halen met de hoogst mogelijke kwaliteit. Lees verder

R&D Manager

Full-time - Venlo - NL
De Manager Research & Development speelt een belangrijke rol in het bepalen van het technologisch beleid en de strategie voor productontwikkeling. Daarnaast geeft hij leiding aan het R&D-team. Hij rapporteert rechtstreeks aan de CEO en is lid van het corporate managementteam. Een belangrijke, veelzijdige functie binnen de organisatie dus.  Lees verder

Quality Assurance Manager

Full-time - Venlo - NL
Als Quality Assurance Manager lever je een belangrijke bijdrage om het kwaliteitsniveau van onze organisatie en onze producten continu te verbeteren. Zo blijven wij ‘in control’. Samen met jouw QA-team en met alle andere collega’s maken we een kwalitatief hoogwaardig product binnen een gezonde en veilige werkomgeving. Want ook daar lever jij een belangrijke bijdrage aan. Lees verder

Manufacturing Engineer/ Werkvoorbereider

Full-time - Venlo - NL
Als Manufacturing Engineer/ werkvoorbereider zorg jij ervoor dat in iedere ventilator of deelproduct de juiste onderdelen komen. Dit doe je door nauw samen te werken met andere afdelingen. Je past productwijzigingen aan in ons Product Lifecycle Managementsysteem (PLM). In overleg met de manufacturing engineer van de afdeling bepaal je vervolgens de routing van het product dat vervolgens resulteert waar de onderdelen neergezet moeten worden op het moment dat betreffende product geproduceerd moet worden.  Lees verder

Teamleider Product Management

Full-time - Venlo - NL

Als Teamleider Product Management bij Vostermans Ventilation ben je eigenaar van het productportfolio. Je adviseert over de ontwikkeling, productie en marketing van onze producten. Samen met jouw team begeleid en bewaak je het proces rondom het product gedurende de hele levenscyclus. Het is jouw taak om de commerciële lange termijn doelen in het oog te houden en het product op de beste manier te laten aansluiten bij de markt. Verandert de markt? Dan kijk je met het team wat er nodig is om met de markt mee te bewegen. Zo zorg je ervoor dat, waar dan ook ter wereld, de ventilatoren van Vostermans de beste oplossing zijn. Wij zijn voor klanten de specialist in ventilatoren en vanuit die rol ondersteunen wij onze sales en klanten met de juiste kennis, advies en training.

Lees verder

Teamleider Logistiek

Full-time - Venlo - NL
Als Teamleider Logistiek ben jij ‘one of de guys’ op de werkvloer. Samen met de Magazijnmedewerkers zorg jij ervoor dat de juiste materialen op het juiste tijdstip op de juiste plek liggen. Maar dat is niet alles. Want als teamleider ben jij het vaste aanspreekpunt voor jouw collega’s en zorg je ervoor dat het maximale uit jouw team wordt gehaald. Jij maakt de planning, bepaalt de taakverdeling en zorgt voor de juiste prioritering. Dit doe je samen met de Warehouse Manager. Klaar voor een nieuwe uitdaging? Sluit je dan aan bij het leukste logistieke team uit de regio. Lees verder

Productiemedewerker

Full-time - Venlo - NL

Samen met jouw collega’s werk je aan het fabriceren van elektromotoren en complete ventilatoren. Deze ventilatoren kom je over de hele wereld tegen in met name de agrarische sector, maar bijvoorbeeld ook in de metro van New York! Zie je op vakantie een ventilator met rode schoepen? Dan is de kans groot dat jij die heb gemaakt… 

Lees verder

Operations Manager

Full-time - Venlo - NL

Als Operations Manager ben ik verantwoordelijk voor alle operationele activiteiten van het bedrijfsonderdeel Components, dat statoren en complete elektromotoren produceert. Vostermans Components is de toeleverancier voor de assemblagebedrijven van Vostermans Ventilation die complete ventilatoren vervaardigen en distribueren. Ik ben direct leidinggevende van twee Unit Managers, de managers Quality Assurance en Maintenance en indirect van ongeveer 75 medewerkers.

Lees verder

Sales Manager

Full-time - Venlo - NL

Als Sales Manager ligt jouw focus op het aansturen van het internationale Sales team in Nederland. Dit is een enthousiast en ervaren team van 12 FTE dat verantwoordelijk is voor de verkoop. Met jouw verbindende leiderschapsstijl verstevig jij de onderlinge samenwerking binnen het team én met andere afdelingen. Zelf ben je ook commercieel actief en onderhoud je contact met de belangrijkste key-accounts.

Lees verder

Quality Assurance Engineer

Full-time - Venlo - NL

Als Quality Assurance Engineer ben je een essentieel lid van onze kwaliteitsafdeling, bestaande uit ervaren professionals. Je speelt een cruciale rol in het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van onze organisatie en producten. Dit omvat het grondig analyseren van klantklachten en het leiden van zowel interne als klantgerichte oplossingen, met regelmatige samenwerking met internationale vestigingen.

Lees verder

Opleiding tot Allround Gieterij Medewerker

Full-time - Venlo - NL

Vostermans Alu Foundries heeft 3 giettechnieken in huis. Samen met Vostermans ga jij kijken welke giettechniek het beste bij je past en waar jouw interesses liggen: Het leren van een echt ambacht? Of het verder ontwikkelen van jouw technische kwaliteiten? Wat het ook wordt, er staan ervaren collega’s, echte vakmensen, klaar om je het vak te leren. Dit zijn collega’s die niet alleen maar kennis overdragen maar het ook echt leuk vinden om een nieuwe generatie gieterijmedewerkers op te leiden en enthousiast te maken voor de giettechniek.  

Lees verder

Logistiek Medewerker

Full-time - Venlo - NL
Binnen Vostermans Ventilation verzorg jij de goederenstroom van en naar de assemblage, verzorg je de in- en outbound en werk je samen met jouw collega’s aan een geordende en veilige werkomgeving. Je bent de laatste schakel tussen het eindresultaat van de productie naar een tevreden klant. Lees verder

Open sollicitatie

Staat jouw droombaan er niet tussen? Stuur ons dan vrijblijvend een open sollicitatie.

Lees verder

Stage of afstudeeropdracht in de techniek

Full-time - Venlo - NL
Wij als Vostermans Companies hechten veel waarde aan de ontwikkeling van ons personeel. Ook in stageplekken die we ieder jaar weer aanbieden staat ontwikkeling en vooruitgang centraal. Lees verder
Kijk hier wat werken bij Vostermans betekent