Vostermans Ventilation Factory Winding department 2

Operations Manager

De uitdaging

Als Operations Manager ben je verantwoordelijk voor alle operationele activiteiten van het bedrijfsonderdeel Components, dat statoren en complete elektromotoren produceert. Vostermans Components is de toeleverancier voor de assemblagebedrijven van Vostermans Ventilation die complete ventilatoren vervaardigen en distribueren. Je bent direct leidinggevende van twee Unit Managers, de managers Quality Assurance en Maintenance en indirect van ongeveer 75 medewerkers.

Na een jaar voel jij je volledig thuis in de organisatie, de processen, de producten, de technologie en zie je alle kansen voor verbetering. Je hebt de werkprocessen in jouw afdelingen verder geoptimaliseerd en bruist van de ideeën over hoe je jouw team effectiever, gemotiveerd en met een flinke dosis enthousiasme kunt laten presteren. Jij hebt het teambelang altijd voor ogen, met een duidelijke focus op het behalen van de bedrijfsdoelstellingen. Samen met jouw team realiseer je zowel de kwalitatieve als kwantitatieve doelstellingen van de afdelingen. 

Je fungeert als de coach voor verbeterteams en je hebt een dagelijkse focus op de verdere ontwikkeling van Operational Excellence door continu verbeteringen in de productieprocessen door te voeren. Je hebt de eerste stappen al gezet om Lean manufacturing en Continuous Improvement stevig te verankeren in onze werkwijze. Jouw kennis en ervaring zijn van onschatbare waarde bij het waarborgen van een veilige en gezonde werkomgeving, evenals een positieve werksfeer. Deze uitdagingen vormen jouw dagelijkse prioriteit en geven je de kans om een significant verschil te maken. 

Wat breng jij mee?
 • Een technische HBO-opleiding, bij voorkeur in de richting WTB, Technische Bedrijfskunde en/of Mechatronica.
 • Aangevuld met bedrijfskunde en managementtrainingen.
 • Relevante ervaring met Operational Excelence in de maakindustrie.
 • Je bent energiek, denkt en werkt procesgericht en hebt daarbij oog voor de hoofdlijn maar ook voor belangrijke details.
 • Je weet de goede snaar te raken als het gaat om de balans tussen prestatie en werkgeluk, kortom “inspirerend leiderschap”.
Ambitie

Vostermans Ventilation heeft al vele decennia een vooraanstaande positie in nichemarkten zoals de tuinbouw en agrarische industrie. Onze geheimen voor succes? Het opbouwen van duurzame relaties met klanten en het ontwikkelen van een betrouwbaar netwerk van dealers die met passie onze hoogwaardige producten vertegenwoordigen. Onze groeistrategie drijft ons om nieuwe markten te verkennen, zowel in andere sectoren als nieuwe geografische gebieden. De recente investeringen in onze fabriek hebben geresulteerd in een hypermoderne productiefaciliteit, waarmee we motoren en ventilatoren produceren die voldoen aan de meest actuele regelgeving. Met al deze troeven in handen zijn we klaar om onze ambities te verwezenlijken.

Cultuur

Bij Vostermans, een familiebedrijf, krijg je de kans om echt een verschil te maken. We koesteren een hechte en informele sfeer, waar niemand zich boven een ander verheven voelt; we realiseren ons immers dat we allemaal van elkaar afhankelijk zijn. Onze internationale omgeving zorgt voor een boeiende dynamiek binnen het bedrijf, vooral wanneer we deze combineren met onze eigen R&D-afdeling en productiefaciliteit op dezelfde locatie. Iedereen is nauw betrokken en deelt een passie voor het werk. We vieren onze successen! Zowel intern als extern hechten we waarde aan persoonlijke en eerlijke communicatie."

Aanbod

Uiteraard bieden wij aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en hanteren we de CAO Metaal en Techniek. Met 25 vakantiedagen, 13 ATV-dagen en flexibele werktijden zorgen we voor een ideale balans tussen werk en vrije tijd. Als dit nog niet genoeg is, denken we graag met je mee. We hebben een sterke focus op gezondheid, educatie, persoonlijke ontwikkeling en bindingsactiviteiten. Er liggen talloze kansen om jezelf verder te ontwikkelen. Bovendien nemen we onze verantwoordelijkheid om onze ecologische voetafdruk waar mogelijk te minimaliseren.

Ben jij de persoon die wij zoeken?

Solliciteer dan snel!

Solliciteer op deze vacature
Vostermans anniversary

De grootste troef zijn onze mensen

Goed werkgeverschap gaat verder dan een passend salaris en een veilige werkomgeving; we creëren graag een fijne werkomgeving waarin we persoonlijke groei stimuleren, een gezonde werk-privé balans behouden en de ontwikkeling van onze medewerkers blijven ondersteunen.

Een greep uit onze secondaire voorwaarden:
 • Bindingsactiviteiten
 • Sportevenementen
 • Bedrijfsfeesten
 • Bedrijsfitness
 • Seniorendagen
 • ATV dagen
 • Flexibele werktijden

Bekijk ook onze andere vacatures

Open sollicitatie

Staat jouw droombaan er niet tussen? Stuur ons dan vrijblijvend een open sollicitatie.

Lees verder

Teamleider Product Management

Full-time - Venlo - NL

Als Teamleider Product Management bij Vostermans Ventilation ben je eigenaar van het productportfolio. Je adviseert over de ontwikkeling, productie en marketing van onze producten. Samen met jouw team begeleid en bewaak je het proces rondom het product gedurende de hele levenscyclus. Het is jouw taak om de commerciële lange termijn doelen in het oog te houden en het product op de beste manier te laten aansluiten bij de markt. Verandert de markt? Dan kijk je met het team wat er nodig is om met de markt mee te bewegen. Zo zorg je ervoor dat, waar dan ook ter wereld, de ventilatoren van Vostermans de beste oplossing zijn. Wij zijn voor klanten de specialist in ventilatoren en vanuit die rol ondersteunen wij onze sales en klanten met de juiste kennis, advies en training.

Lees verder

Opleiding tot Allround Gieterij Medewerker

Full-time - Venlo - NL

Vostermans Alu Foundries heeft 3 giettechnieken in huis. Samen met Vostermans ga jij kijken welke giettechniek het beste bij je past en waar jouw interesses liggen: Het leren van een echt ambacht? Of het verder ontwikkelen van jouw technische kwaliteiten? Wat het ook wordt, er staan ervaren collega’s, echte vakmensen, klaar om je het vak te leren. Dit zijn collega’s die niet alleen maar kennis overdragen maar het ook echt leuk vinden om een nieuwe generatie gieterijmedewerkers op te leiden en enthousiast te maken voor de giettechniek.  

Lees verder

Operator

Full-time - Venlo - NL

Als Operator werk je in een 2 ploegendienst op de Motor Manufacturing afdeling. Hier worden de motoren voor de ventilatoren geproduceerd die vervolgens over de hele wereld worden verkocht. Wij produceren die motoren volledig zelf. Binnen de Motor Manufacturing afdeling werk je met verschillende wikkelmachines en wikkellijnen. Dit zijn geavanceerde machines waarmee statoren voor de motoren worden gemaakt. Jij zorgt ervoor dat wij het maximale uit deze productielijnen en -machines halen met de hoogst mogelijke kwaliteit.

Lees verder

Productieplanner

Full-time - Venlo - NL

Als productieplanner bij Vostermans ben je verantwoordelijk voor de planning van ruim vierduizend eindartikelen. Jouw doel is om klanten tijdig te kunnen leveren.  Je hebt dagelijks contact met collega’s op de werkvloer en bent een echte puzzelaar in het aanpassen van onze planning. Je denkt altijd vanuit de klant.

Lees verder

Productiemedewerker

Full-time - Venlo - NL

Samen met jouw collega’s werk je aan het fabriceren van elektromotoren en complete ventilatoren. Deze ventilatoren kom je over de hele wereld tegen in met name de agrarische sector, maar bijvoorbeeld ook in de metro van New York! Zie je op vakantie een ventilator met rode schoepen? Dan is de kans groot dat jij die heb gemaakt… 

Lees verder

Sales Manager

Full-time - Venlo - NL

Als Sales Manager ligt jouw focus op het aansturen van het internationale Sales team in Nederland. Dit is een enthousiast en ervaren team van 12 FTE dat verantwoordelijk is voor de verkoop. Met jouw verbindende leiderschapsstijl verstevig jij de onderlinge samenwerking binnen het team én met andere afdelingen. Zelf ben je ook commercieel actief en onderhoud je contact met de belangrijkste key-accounts.

Lees verder

Operations Manager

Full-time - Venlo - NL

Als Operations Manager ben ik verantwoordelijk voor alle operationele activiteiten van het bedrijfsonderdeel Components, dat statoren en complete elektromotoren produceert. Vostermans Components is de toeleverancier voor de assemblagebedrijven van Vostermans Ventilation die complete ventilatoren vervaardigen en distribueren. Ik ben direct leidinggevende van twee Unit Managers, de managers Quality Assurance en Maintenance en indirect van ongeveer 75 medewerkers.

Lees verder
Kijk hier wat werken bij Vostermans betekent